Menü átugrása

Radványi Tibor: Vicces emlékezés Som Lajosra, s egy régi szlogenre

Vicces emlékezés Som Lajosra, s egy régi szlogenre

Vicces emlékezés Som Lajosra, s egy régi szlogenre

BizalmaSom volt -
mondta is nekem: olyan
vagy ám mint a ...som.

Hálás köszönet Szeginé Nagy Gabriellának az ihletért.

Beküldés időpontja: 2023. május 18. 16:35

Radványi Tibor

102 követő

3.8

12 értékelés

5 3
4 3
3 6
2
1

Komment írásához regisztrálj vagy lépj be!

profilkép helyeRadványi Tibor

@Szeginé Nagy Gabriella: Ezt igazán köszönöm neked!

profilkép helyeSzeginé Nagy Gabriella

Ez nekem egy 5-ös

Balázs József BAZSI profilképeBalázs József BAZSI

@Radványi Tibor: Kedves Tibor! Ezt az írásodat is nagyon köszönöm! Csak a pontosság kedvéért megírom, hogy én utas voltam az autójában - ( egy Lovas Szöv. beli hölgynek adta kölcsön), aki maga is lovas volt ... és mit ad Isten a Délibáb utcában laktak...! Szóval mi Lajossal főképp a lovas témákról beszélgettünk! De Te elképzelheted, hogy milyen volt a kolompok hangja amikor "közlekedtünk"...?!

profilkép helyeRadványi Tibor

@Balázs József BAZSI: Köszi ám szépen az olvasást, az értést és a kérdésedet. Som Lajos nagy figura volt, s rendkívül értelmes ember, amit sokan nem tudnak. Nos, a bizalmasom nem volt (bár úgy lett volna), ez a szó ihletett meg amikor pontoztam Szeginé Nagy Gabriella versét, vagyis ez volt a versének címe. Nem tudtam kihagyni ezt a szójátékot... és persze nem is mondott nekem ilyet Som Lajos, ez gyerekkoromban nagyon elterjedt mondás volt. Így, magában nem túl sokat érne, legfeljebb emlékeket ébreszt, de így haikuba foglalva a váratlanságával talán hatásos is valamennyire. Már idősebb korában ő a Hősök teréhez közel lakott, ott szokta sétáltatni aranyos kiskutyáját. Én akkor gyakran jártam a Délibáb utcába könyvekért meg újságokért egy bohém kereskedőhöz, kiegészíteni a készletünket a pultunkhoz. Ő is arra szokott sétáltatni, és nagy örömére szolgált ha dicsérgettük házi kedvencét.
Emiatt tartalmas csevegésre is sor került, így az utca népe is szemügyre tudta venni extravagáns öltözékét, nyakláncait, ami nagyon illett az egyéniségéhez. Árultuk a Nyugati pályaudvaron a "Piramis vádirat" c könyvét 30 Ft-ért, egyszer kétszer arra jött, s nem úszta meg a dedikálást amit a törzsvevőink kértek tőle, nagyon kedves és jófej volt. Szerintem rendkívüli ember is. -- Te is beszélgettél vele sokat? Gondolom igen, ha kölcsönadta a kocsiját. Tényleg nagy élmény lehetett... szép napot Neked!

Balázs József BAZSI profilképeBalázs József BAZSI

Kedves Tibor! Valóban ismerted Lajost?! Mert én is elég jól - még amikor Csömörön tartotta a lovát - egyszer az ő autóját kaptuk kölcsön egy Pesten belüli útra... No az élmény volt, tele volt a parányitól a hatalmas tiroli tehénkolomppal...

Elfogadom

A 3sor.hu sütiket használ az oldal működésének biztosításához, jogos érdekből, valamint (harmadik fél bevonásával) statisztikai célokból is. Bővebb információ