Menü átugrása

Mikli: zöld lombok alatt...

zöld lombok alatt...

zöld lombok alatt
friss szirmokon lépkedek
nem is volt tavasz

Beküldés időpontja: 2018. július 8. 15:36

Mikli portréjaMikli

54 éves  •  5 követő

3.9

13 értékelés

5 2
4 8
3 3
2
1

Komment írásához regisztrálj vagy lépj be!

Anna Kövecses profilképeAnna Kövecses

Az utóbbi években igencsak elmaradt a tavasz és egyből a kánikula jött, de úgy gondolom, hogy idén szerencsénk volt... Hacsak nem elvonatkoztatva, lelki szinten érted ezt a haikut... Mindenesetre örömmel olvastalak és szeretettel gratulálok, kedves Mikli! Legyen ragyogó, ihletben gazdag napod! (:

Mikli profilképeMikli

Pont ez volt a cél. Bár ez sem "igazi" és nem besorolható haiku, de ennek a verselési formának gyakran sajátossága a meghökkentés, az ellentétek felállítása, pl. jelen és múlt vagy a pozitív és negatív. A múlt nincs, ezért nem is volt, csak az emlékeinkben, a tudatunkban létezik/létezett, a valóságban nem létezik/létezett. Így van a jövővel is. Mindig csak a jelen pillanat létezik. A haiku alapja a zen buddhizmus.

Cselényi Péter profilképeCselényi Péter

Meghökkentő ez a végsor. Mintha ellentétben állna az előzményekkel.
Ugyanakkor-ha itt a nyár tavasz nélkül-volt-e tél, ősz? És lesz-e? Megkérdőjeleződik egyfelől az örök visszatérés, másfelől a biztonságot adó rend. Előbbi nekem pozitív, utóbbi viszont ijesztő.

profilkép helyeRadványi Tibor

Kellemes, jó lett!

profilkép helyeGant Elizabet

Gyönyörű haikudhoz szeretettel gratulálok!

Törölt komment

Elfogadom

A 3sor.hu sütiket használ az oldal működésének biztosításához, jogos érdekből, valamint (harmadik fél bevonásával) statisztikai célokból is. Bővebb információ