Menü átugrása

Somogyi Klára: A költészet nem...

A költészet nem...

A költészet nem
vágyakat ébreszt, hanem
magával ragad.

Beküldés időpontja: 2018. július 23. 13:04

Szerkesztve: 2018. július 23. 13:05

Somogyi Klára portréjaSomogyi Klára

57 éves  •  29 követő

3.9

15 értékelés

5 5
4 5
3 4
2
1 1

Komment írásához regisztrálj vagy lépj be!

Törölt komment

Somogyi Klára profilképeSomogyi Klára

@Tekse József: Szerintem az egyszerű vágy az éhes bendő. Kielégülésre törekszik. Ha éhesek vagyunk és eszünk attól még nem alkottunk semmit. A szépen terített asztalnál finom ételek láttán jobban esik az evés. Ha pedig egy olyan személlyel t(k)öltöd el ezt a pl. vacsorát akit szeretsz, az magasba emel.
Nem elég egy vágyat szépen leírni. Ahogy lefesteni sem egy tájképet akár fotórealisztikusan is, technikai bravúrral. A mű elkészül ugyan de ha nincs lelke csak teste, a földön marad. Nem repít fel a magasba. Ha szerelmes vagy és csak a vágyad beteljesülésére törekszel, az nem elég. A szárnyaláshoz kell a másik ember is. Igen, vágyból születhet költészet! De mitől lesz az? Művészet/költészet, ami elragad, magával visz. Vannak ilyen versek, könyvek és filmek is. Most, a szabadságom alatt sikerült néhányuk által, velük messzire szállnom. Köszönöm, hogy írtál.

Törölt komment

profilkép helyeTekse József

A költészet egy éhes bendő. Az érzelmek táplálják. Lehet az vágy, egy álom, egy megélt esemény. Szerintem, ha a vágy ragad magával, abból még lehet költészet.
De, lehet, hogy rosszul látom.

Anna Kövecses profilképeAnna Kövecses

Nagyon igazad van! Remek, találó, bölcs haikudhoz sok szeretettel gratulálok, drága Klári! Legyen ragyogóan napsütéses, ihletben gazdag hétvégéd! Szívből ölellek! (:

Somogyi Klára profilképeSomogyi Klára

@Radványi Tibor: Köszönöm szépen! 🌈🙂🍀

Somogyi Klára profilképeSomogyi Klára

@Layosh: Te is *-om, köszi! ❤🌈

profilkép helyeRadványi Tibor

Jó ez a gondolat, tetszett!

profilkép helyeLayosh

Szívemből szólottál ♥

Elfogadom

A 3sor.hu sütiket használ az oldal működésének biztosításához, jogos érdekből, valamint (harmadik fél bevonásával) statisztikai célokból is. Bővebb információ