Menü átugrása

Mikli: Fudzsiszan előtt...

Fudzsiszan előtt...

Fudzsiszan előtt
hó-szirmokkal hull térdre
minden szilvafa

Beküldés időpontja: 2018. augusztus 2. 18:23

Mikli portréjaMikli

53 éves  •  5 követő

4

11 értékelés

5 4
4 4
3 2
2 1
1

Komment írásához regisztrálj vagy lépj be!

Márkus Brigitta profilképeMárkus Brigitta

Ez gyönyörű! Nálam 5* lenne...

Z. Konkoly Juci profilképeZ. Konkoly Juci

Bár csak benéztem és már nem pontozhatok, nálam ez 5

Anna Kövecses profilképeAnna Kövecses

A hegy és a cseresznyevirágzás esszenciája mindig csodálatos... Ez a haikud is tetszett, kedves Mikli! Sok szeretettel gratulálok és szép, ihletben gazdag hetet kívánok! (:

Mikli profilképeMikli

@Radványi Tibor: Köszönöm, de azért nézz utána, nem-e loptam valahonnan, mert "vemi11" szerint igen, mások szerint nem...

profilkép helyeRadványi Tibor

Ez igen szép lett és kellemes, jó volt olvasni!

Mikli profilképeMikli

@Liliána Lili: Köszönöm! Bennem sem volt kétség, de hát, látod. Köszönöm, hogy utánanéztél!

profilkép helyeLiliána Lili

@Mikli: Utána néztem!
Bennem nem is volt soha kétség, ez igazi haiku!
Nincs semmi szó utánzásról!
Én már csak tudom!

Liliána Lili

Mikli profilképeMikli

@Vemi11: Igen, vádoltál, és még le is írtad! Ezért is vettél vissza agaradból, amikor számon kértelek és kérdéseket tettem fel! Gyenge válaszokkal megpróbáltál kicsúszni, mint szappan a kezeim közül, de nem sikerült! Minden egyes szavad el van mentve. Miután Te megvádoltál és egyetlen kérdésemre sem adtál kielégítő, szakszerű választ, így látlak. Szappanember vagy, aki vádaskodásokkal és olcsó trükkökkel próbálja felhívni magára a figyelmet, de amikor megszorítják, "megizzad" és mint a szappan próbál kibújni a saját csapdájából. Nekem kellene változtatnom? Lehet! Mint haiku író tudhatnád, hogy erre nem a másikat kellene figyelmeztetned, hanem először magadon kellene lelkiismeret-vizsgálatot tartanod és amennyiben hibásnak tartod magad, akkor először magadon dolgozni és amikor már "tökéletesnek" érzed magad, akkor tanítani másokat, nem pedig vádaskodni és kétértelmű írásokkal dobálózni! Igen, Te is magas lovon ülsz, ráadásul Te is az én lovamra ültél! Sok hasonlóság van köztetek, valószínűleg 5-ősöket nyomtok egymásnak és mindenki mást lehúztok.

Mikli profilképeMikli

@Vemi11: A haiku az japán és nem magyar. Amiről Te írsz, az modern haiku. Ez a versem is az. A haiku személytelen, nincs benne az "ÉN kiírása". Az író csak egy "csatorna", visszhangot kelt, pereg tovább az olvasóban. A haiku a zen az alapjain nőtte ki magát. A haikuban (klasszikus) az író személye huszadrangú dolog, mutatok egy példát Riókantól, Terebess Gábor fordításában:
Ablakom tárva,
Bedől a múlt, visszatér:
álmodni se kell
Számodra mi az a teátrális? Mi az a "jó utánérzés"? Szerinted, mi az az "anakronizmus? Ami megfogott Téged, az nem a haiku...
Pajtásnak nevezel, meg öregemnek, meg tolvajnak, meg utánaérzőnek és még csak meg sem tudod magyarázni az értelmüket, és én vagyok a bunkó? Gratulálok!

2 törölt komment

Mikli profilképeMikli

@Vemi11: Köszönöm a bocsánatkérésed! Az utánérzéssel kapcsolatban annyit kérek, hogy ezt fejtsd ki bővebben, hogy szerinted mit jelent! Azután magam is kifejtem a saját véleményem. Olvastam a verseidet.

Törölt komment

Mikli profilképeMikli

@Vemi11: Sanszos, hogy kezded elvetni a sulykot! Ami egyébként nem gond, mert legalább elárulod magad, ki vagy valójában...

Mikli profilképeMikli

@Liliána Lili: Köszönöm a véleményed, de "Vermi11" szerint "sanszos", hogy ez egy eredeti másolat... Már a képzelgései szerint.

Mikli profilképeMikli

@Vemi11: Sanszos, hogy rosszindulatú, esetleg irigy vagy, bölcs, semmiképp sem! Megkérlek, ne vádaskodj, hanem bizonyíts! És szállj le a lovamról, még megütheted magad! :)

profilkép helyeLiliána Lili

Briliáns! 5*
Kár, hogy csak egyszer lehet adni.
Szeretettel gratulálok!
Megérintettél!

Liliána Lili

2 törölt komment

Elfogadom

A 3sor.hu sütiket használ az oldal működésének biztosításához, jogos érdekből, valamint (harmadik fél bevonásával) statisztikai célokból is. Bővebb információ