Menü átugrása

Radványi Tibor: Szépségittas hajnali promenád

Szépségittas hajnali promenád

Szépségittas hajnali promenád

Buján zöld hegyek
bérceiről szűk ösvény
fut rózsavölgybe.

Beküldés időpontja: 2018. augusztus 30. 09:27

Szerkesztve: 2018. augusztus 30. 15:12

Radványi Tibor

66 követő

4.1

9 értékelés

5 3
4 4
3 2
2
1

Komment írásához regisztrálj vagy lépj be!

Bartalis Éva profilképeBartalis Éva

Kedves Tíbor! Köszönöm az élményt, egy szép kép tárult fel előttem. Tetszik nagyon, szeretettel gratulálok! *5

profilkép helyeRadványi Tibor

@Szakályné Nagy Irén: Köszönöm szépen kedves Irén, örülök hogy tettszett a versem!

Szakályné Nagy Irén profilképeSzakályné Nagy Irén

Szépséges lett!

profilkép helyeRadványi Tibor

@Sati: Hálásan köszönöm Neked a pozitív értékelést, örömmel láttalak újfent a versemnél!

profilkép helyeRadványi Tibor

@Ananheim Shimita: Örülök nagyon hogy tetszett, köszönöm szépen Neked!

profilkép helyeRadványi Tibor

@SziMe: Én köszönöm meg inkább a választ Neked! A buja hegyek is jó, de nem szívesen másolnám le, ezenkívül én nem arra gondoltam hogy a hegy valamiért buja, s kékek a bércei, hanem a sok zöld miatt tűnik annak... A többivel látom, egyetértesz. Ezt mégsem törlöm, nincs szívem hozzá, viszont felteszem később majd a lentebb említett változattal is, a "hajnali" helyett valószínű a "zsongító" szócska cseréjével. További szép napot Neked!

profilkép helyeSati

Nagyon szép, egyszerűségében tökéletes, örömmel olvastam, kedves Tibor!

Ananheim Shimita profilképeAnanheim Shimita

Nagyon jó!

SziMe profilképeSziMe

@Radványi Tibor: ... én sortűz szatírára gyanakodtam. :)
Oj, én mindig csakis nagyon óvatosan osonva igyekszem mozogni a Versek közelében a Szerző döntéseinek érintetlenül hagyásával. Kizárólag pici véleményeket formálok és helyezek el haikuhelyben köszönettel.
Ha mégis merészelek most útirány-változtató :) kérésednek megfelelve konkrét megelőző javaslatot tenni, akkor az esetleg ez irányban történne:
"Hajnali promenád

Buja hegyek kék
bérceiről ösvény hív
a rózsavölgybe."

Köszönöm szépen, Tibor! :)

profilkép helyeRadványi Tibor

@SziMe: Nagyon köszönöm hogy nálam jártál! Igen jogos és kedves volt a kritikád, amit megköszönök Neked, ezért javítani akartam a verset, de a rendszer nem engedte a túl sok változtatást. Így hamarosan újra felteszem. Annak viszont nagyon örülök hogy "beugrottál" annak, hogy Annácska verse lehet. Ez volt a célom a nagybetűkkel, hogy az Ő rajongói is olvassák a verset. Lecserélem természetesen. A címből egy szót elveszek, tudtam hogy tolakodó, éreztem, de a "szépségittas" szótól nem tudtam szabadulni. A versen belül meg puritánabb, s így talán megnyerőbb változtatást eszközölök. A "rózsavölgybe" elé feltétlen szorítottam helyet a névelőnek. Éreztem persze hogy valami nem stimmel, csak elkapkodtam egy kicsit, mert tudtam hogy tíz óra után nem olvassák az oldalt annyian. Ide másolnám az új verziót, kíváncsi lennék becses véleményedre, ha időd engedi, mielőtt törölném a verset.

Hajnali promenád

Buján zöld hegyek
bérceiről ösvény hív
a rózsavölgybe.

Még egyszer köszönöm hogy itt jártál, szeretettel üdvözöllek!

profilkép helyeRadványi Tibor

@Anna Kövecses: Köszönöm kedves Anna a pozitív véleményedet! SziMe jogos kritikájára hamarosan törölni fogom a verset, s felteszem a javított változatot. A rendszer nem engedte a túl sok javítást. Puritánabb cím, nagybetűk törlése, a zsúfoltság megszüntetése lesz a változás lényege. Köszönöm hogy nálam jártál!

SziMe profilképeSziMe

Én itt a legőszintébben csakis szomorkodnék :(, mert bár vannak persze kellemes alaphangzású és alaptartalmú szavak, ugyanakkor a címmel, a három sor rendkívüli verszsúfoltságával - és plusz a három nagybetűvel, plusz a cím mohó kis fintorával - számomra a pillanat azonnal széthullik. ... és hiába illatosak még hirtelen a szerteszét darabok ... nem azért teszik, mert valami működött, hanem mert alapból a részük. Elrejtik a Szerzőt! ... és a valósabb, több szó-önmagukat is.
Nagyon szépen köszönöm, hogy meghallgattál. (Annácska verse lenne? )

Anna Kövecses profilképeAnna Kövecses

Nagyszerűen alkotsz a természet képeit is előhívva, kedves Tibor! Örömmel olvastalak és sok szeretettel, őszinte elismeréssel gratulálok! Legyen szép, ihletben gazdag napod! (:

Elfogadom

A 3sor.hu harmadik féltől származó cookie-kat használ a megjelenő reklámok személyre szabása és statisztikai adatok gyűjtése érdekében. Az oldal használatával elfogadod a cookie-k alkalmazását. Bővebb információ