Menü átugrása

Radványi Tibor: Ősznek szelíd lantján mélabús húr rezeg...

Ősznek szelíd lantján mélabús húr rezeg...

Ősznek szelíd lantján mélabús húr rezeg...

Ihletekért sír,
duruzsol az őszi szél...
költőket remél.

Beküldés időpontja: 2018. szeptember 8. 10:28

Szerkesztve: 2018. szeptember 8. 11:58

Radványi Tibor

46 követő

4.6

9 értékelés

5 6
4 2
3 1
2
1

Komment írásához regisztrálj vagy lépj be!

profilkép helyeEgyszerűen

Paul Verlaine... ... és nem "ismerek rád". :D Azaz, mégis, mert játszani jó, kipróbálni a szavak hatását, bár legyenek azok kissé belső-idegenek. Nem lehetett könnyű leírni, ami annyira nem a tiéd, de egy próbát megért, ugye? :)

profilkép helyeSzabó Luca

Kicsit azért kuncognom kellett, már a címtől is.

2 törölt komment

profilkép helyeRadványi Tibor

@Szakályné Nagy Irén: Köszönöm szépen kedves Irén, nagyon köszönöm! Kár hogy csak hölgyeknek tetszett ez az őszi kis versike!

profilkép helyeRadványi Tibor

@Anna Kövecses: Nagyon köszönöm kedves Anna a szép szavaidat, igazán örülök hogy tetszik! Legyen szép napod Neked is!

profilkép helyeRadványi Tibor

@Lívia Schmidt: Nagyon köszönöm kedves Lívia, örültem látogatásodnak!

profilkép helyeRadványi Tibor

@Vemi11: Jaj, kedves Miklós, most mintha a fogamat húznák! Ilyen jól még soha nem startolt versem, több mint hat órán keresztül öt "gyönyörűséges" makulátlan 5-ös, és erre... Persze nem haragszom, ennek be kellett következnie előbb-utóbb, de hát annyira messze esett a többitől az a "csúf" sárga folt, hogy önkéntelenül is bántja az ember szemét... A verset egyébként becs szóra komolyan írtam, igaz olyan megfontolásból, hogy itt a természetversek nagyon futnak, hát nem bánom, legyen meg a nép akarata... De így, ahogy írod, s kívülről szemlélve a dolgokat, tényleg jól ráéreztél, igen, lehetne akár teszt is, vagy paródia. Egyébként én kíméletesebb voltam hozzád, a "keresem a szavat" teszt-versedre (első olvasatra nem voltam benne biztos) egy óvatos, tapogatódzó, bölcs 3-ast adtam. Ez is azért megérdemelt volna minimum egy hármast, hiszen azért nem annyira "vérlázító", se úgy, ha komolyan olvassuk, se úgy ha paródiának... akkor meg főleg nem az, mert egy jó paródia egy hátsó kamerás agyra kell hogy pozitívan hasson! Viszont egy jó hónappal ezelőtt tényleg feltettem két teszt-verset, (érdekes, senki nem vette észre, az egyiknél nekem kellett megmondanom) s nem akartam hinni a szememnek: komoly emberek is lelkesedéssel fogadták, még kedvencnek is vitték... hát annál utána kénytelen voltam hallgatni... Különben még mindig nem tudok eligazodni az oldal ízlésvilágán, se az "egyesező" módszerein, mert sokszor úgy tűnik hogy a természetverseket békén hagyja, aztán meg váratlanul azt sem kíméli, de olyan is van hogy két azonos stílusúnál az egyikre jót ad, a másikra meg nem. - Szerintem ebből a sok "nemúgyvanfeltétlenahogyelsőrelátszik"-ból, - teszt versek, szatíra, paródia - még a végén az is kiderül (mind a kettőnkre igaz) hogy nem feltétlen olyan az ember egyénisége, ahogy az a versek által sugallva látszék. Hiszen ez egy jó kaland, s irodalom, ahogy ezt a nagy francia költő is mondta... Köszönöm hogy jöttél, köszönöm hogy írtál, s további szép napot kívánok Neked!

Törölt komment

Szakályné Nagy Irén profilképeSzakályné Nagy Irén

Csodálatos lett! 💖

Anna Kövecses profilképeAnna Kövecses

Gyönyörű haikudat élmény volt olvasni, kedves Tibor! Sok szeretettel, őszinte elismeréssel gratulálok hozzá! Legyen ragyogó, ihletben gazdag hétvégéd! (:

Lívia Schmidt profilképeLívia Schmidt

Tetszett...!

Elfogadom

A 3sor.hu sütiket használ az oldal működésének biztosításához, jogos érdekből, valamint (harmadik fél bevonásával) statisztikai célokból is. Bővebb információ