Menü átugrása

SziMe: moccatlan tölgyek...

moccatlan tölgyek...

moccatlan tölgyek
derekába botlik a
pesti szürkület

18 november 8

Beküldés időpontja: 2018. november 8. 17:37

Szerkesztve: 2018. november 9. 14:14

SziMe portréjaSziMe

30 követő

4.1

12 értékelés

5 4
4 5
3 3
2
1

Komment írásához regisztrálj vagy lépj be!

SziMe profilképeSziMe

@Vemi11: ... :) nagyon köszönöm Neked a Vemiszemélyes gondolatokat, köszönöm szépen a figyelmed, Vemi! :)

Törölt komment

SziMe profilképeSziMe

@Elemiversek: ... oj, kedves E. V. :), örömmel látlak, nagyon kedves vagy, nagyon köszönöm! :)

profilkép helyeElemiversek

Kiváló haiku! Szívből gratulálok! :)

SziMe profilképeSziMe
profilkép helyeRadványi Tibor

@SziMe: Ó hát most nekem kell megköszönnöm a szép dicséretet... én kellemes perceket? Elragadtatásomban nyomban nekiállok, s eltávolítom az óvodai törölközőmre rávarrt szalonna jelemet!

SziMe profilképeSziMe

@Radványi Tibor: ... oj, nohát, tökéletesen emlékszel, kedves Tiberius, valóban ... aztán továbbmocorgott bennem a vers és én engedelmeskedtem neki, legyen.
Őszintén örülök, ha kellemet találhattál benne, a szavaidért külön köszönetem :), ha elárulhatom, nem az első alkalom, hogy kellemes perceket okozol velük. :))
Oj, a cím? "Közöny", ez volt a címe. :)
Nagyon szépen megköszönöm a figyelmed, Tibor!

profilkép helyeRadványi Tibor

Szerintem ennek a versnek is találkoztam már az előfutárával, mintha hosszabban is értekeztünk volna róla, de már hiába keresem, nem találom... Mindenesetre a "moccatlan" szócska miatt érdemes volt hogy az ember az irodalomnak szentelte az életét. Remek gondolat, tetszik! (Lentebb olvasom hogy volt címe is, kár hogy későn érkeztem, így sajnos lemaradtam róla)

Anna Kövecses profilképeAnna Kövecses

@SziMe: Tudod, hogy szeretem a címeket, de az eredetije valahogy nem illeszkedett a vershez, mert a haiku hangulata kincset érően békés és idillikus, mint egy ékszerdoboz, egy ilyen csodának pedig nemigen találó a "közöny" megbélyegzés. Legalábbis az én gondolataimban. Így, nélküle sokkal szimpatikusabb. (:

SziMe profilképeSziMe

@Tóth Albert: ... nagyon köszönöm a figyelmet, Albert! :)

SziMe profilképeSziMe

@Anna Kövecses: ... képzeld, szót fogadtam a címet illetően, bár érdekes volt fenti sorok kapcsán a maradéktalanul pozitív jellegű benyomásaid olvasni ... :)
Köszönöm szépen, hogy ismét időt szánhattál rám, Annácska! :)

profilkép helyeTóth Albert

Remek!

Anna Kövecses profilképeAnna Kövecses

Kirítt a sorok mögül a Szerzője, nem is volt vitás... Gyönyörű, békés haiku, a pesti zsongásban is egy kis nyugalomszigetként hat. A címmel még nem békültünk ugyan ki, de a többi rész kitűnő. Örömmel olvastalak és szeretettel, elismeréssel gratulálok, kedves SziMe! Legyen szép estéd! (:

Elfogadom

A 3sor.hu harmadik féltől származó cookie-kat használ a megjelenő reklámok személyre szabása és statisztikai adatok gyűjtése érdekében. Az oldal használatával elfogadod a cookie-k alkalmazását. Bővebb információ