Menü átugrása

Radványi Tibor: Notórius elkésők (mikor már minden csont és hamu)

Notórius elkésők (mikor már minden csont és hamu)

Notórius elkésők (mikor már minden csont és hamu)

Legnagyobb késő
az igazság, úgy a húsz,
ötven évével!

Beküldés időpontja: 2019. március 26. 09:53

Radványi Tibor

55 követő

3.9

9 értékelés

5 3
4 3
3 2
2 1
1

Komment írásához regisztrálj vagy lépj be!

profilkép helyeRadványi Tibor

@Bosnyák László: Köszönöm szépen, örülök hogy tetszett!

Bosnyák László profilképeBosnyák László

Korrekt, találó vers! Pedig nincs is odaát... (mint az igazság, többnyire)
grat, üdv

H Kohut Katalin profilképeH Kohut Katalin

@Radványi Tibor: Túl késő volt mindig mindenhez, ráadásul ha az igazság fel is lobbant egy villanásig, azonnal vérbe is fojtották, minden kezdődött elölről. Még eddig soha nem zárult megoldással az igazság. De másik gondolatodra reagálva, már ezek a kis részigazságok, ahogyan egymás igazságait felismerjük is nagyon jó, hogy vannak. Kellemes délutánt kívánok!

profilkép helyeRadványi Tibor

@Szakályné Nagy Irén: Jól olvastad kedves Irén, örülök hogy jöttél, s hogy tetszett a vers! (Pont előtted fejeztem be az erről szóló kommentemet, ajánlom kedves figyelmedbe! )

profilkép helyeRadványi Tibor

@H Kohut Katalin: Még egy gondolat eszembe jutott a kommentedre. Azt írod hogy: "Igazság, ami eddig soha nem volt." Végül is teljesen igazad van, mármint ami a jelent illeti. De a vers pont ezért íródott, mert azért van igazság, de nagyon de nagyon lusta, s már csak akkor jelenik meg a színen, mikor már minden puszta por, s felszáradtak rég a könnyek, s csillapodni látszik a fájdalom. Lásd, 56 után is megjelent 33 év késéssel, s 1849 után sem nagyon kapkodta el. Az emberiség sajnos arra lett ítéltetve, hogy jó későn emelt szobrok előtt tisztelegjen... Köszönöm hogy ezt megírhattam Neked, további szép napot kívánok!

Szakályné Nagy Irén profilképeSzakályné Nagy Irén

Én egyszer mintha úgy hallottam volna, ha jól emlékszem hogy 100 évre el van titkosítva minden igazság.
Jó gondolat, tetszett!

profilkép helyeRadványi Tibor

@H Kohut Katalin: Köszönöm kedves Katalin! De most már van igazság, hiszen megérkeztél ide és értékeltél! (A vers azonnal egy mohó egyessel kezdte a pályafutását, ami teljesen érthető: hiszen ez egy velejéig béna, infantilis, s minden realitást nélkülöző gondolat, tehát jogos volt minden tekintetben ez a nagyon korrekt osztályzat rá. Még az a szerencse, hogy léteznek azért szép számmal olyan emberek is, mint amilyen Te vagy! )

H Kohut Katalin profilképeH Kohut Katalin

Igazság, ami eddig soha nem volt.

Elfogadom

A 3sor.hu sütiket használ az oldal működésének biztosításához, jogos érdekből, valamint (harmadik fél bevonásával) statisztikai célokból is. Bővebb információ