Menü átugrása

Radványi Tibor: Majomkodó, evolúciót megcsúfoló csúcsragadozó

Majomkodó, evolúciót megcsúfoló csúcsragadozó

Majomkodó, evolúciót megcsúfoló csúcsragadozó

Banánért hajt az
orangután, ember meg
bután, rang után!

Beküldés időpontja: 2019. július 3. 19:08

Szerkesztve: 2019. július 3. 19:11

Radványi Tibor

64 követő

3.9

10 értékelés

5 2
4 5
3 3
2
1

Komment írásához regisztrálj vagy lépj be!

profilkép helyeRadványi Tibor

@Szulimán Eleonóra: Hálásan köszönöm ezt a hozzászólásodat, örvendek nagyon hogy tetszik!

Szulimán Eleonóra profilképeSzulimán Eleonóra

Óriási! Nagyon tetszik, Tibor. 5*

Laczkó Vass Róbert profilképeLaczkó Vass Róbert

@Radványi Tibor: Milyen igazad van! A helyzet az, hogy a magyartalan fogalmazványok akkor sem jók, ha témájuk szerint leleményesek lennének, míg egy a közhelyek is mutatósak frappánsan fogalmazva. Ezek a hármasok, azt hiszem. :)

profilkép helyeRadványi Tibor

@Bazso72: Köszönöm szépen, örülök hogy tetszett!

profilkép helyeRadványi Tibor

@Laczkó Vass Róbert: Köszi szépen az értő értékelésedet és a verset is, de nagyon! Ki is írtam a füzetembe ezt a gyorsan megírt leleményt. Te kissé más oldalról közelítetted meg a kérdést, de így is ironikus és nagyon jó lett! Előbb utóbb majom "elődünknek" már kevés a banán, hát több kell neki, sugallja a versikéd. Viszont egy picit én javítanák a szövegen, így szerintem hatásosabb lenne az első sor:

"orangután már"

lecserélve a névelőt a "már"-ra, jobban érzékelteti a fejlődést, gondolom egyet értesz? - Még egy észrevétel: a vers egy 5-ös után két hármassal indult. Ebből is látszik, hogy van olyan még mindig aki kíváncsi a szerzőre a téma miatt, s benyom egy meggondolatlan langyos hármast, hogy azonnal láthassa. Pedig ez egy tipikusan olyan témájú vers, amire minden jegy adható normális esetben, de nem hármas. Szerintem 4-es vagy 5-ös az értő oldalról, s 1-es vagy 2-es az ellenzéki oldalról. A pontozási kultúrán azért van még mit javítani, én azt hiszem. A "feljött már a nap, ezért jó a kedvem" témájú haikuk a közepesek szerintem, (hatalmas jóindulattal) de ott meg tolakodnak a négyesek és ötösök, mert ugye azt mindenki érti első blikkre, és az sem számít ha már a könyökén jön ki a téma az olvasónak. További szép napot kívánok!

profilkép helyeBazso72

Nagyon jó!

Laczkó Vass Róbert profilképeLaczkó Vass Róbert

Evolúció

orangután a
rang után gesztikulál
nem banán után

Laczkó Vass Róbert profilképeLaczkó Vass Róbert

Ez nagy volt! :)

Elfogadom

A 3sor.hu sütiket használ az oldal működésének biztosításához, jogos érdekből, valamint (harmadik fél bevonásával) statisztikai célokból is. Bővebb információ