Menü átugrása

Váray Károly: Körnek születtem...

Körnek születtem...

Körnek születtem
S távozom, bukdácsoló
Matt ellipszisként

Beküldés időpontja: 2019. október 21. 00:32

Váray Károly portréjaVáray Károly

71 éves  •  16 követő

3.5

8 értékelés

5
4 5
3 2
2 1
1

Komment írásához regisztrálj vagy lépj be!

Törölt komment

Váray Károly profilképeVáray Károly

@Radványi Tibor: @Sár Anna:
@Sár Anna: @Bornyi Veronika:@Radványi Tibor:
Elnézéseteket kérem , de szeretnék ehhez a haikucsokorhoz gy - két gondolatot fűzni . Az első amit feltettem a lórúgás volt! Bizony tapasztalatom szerint sok haikut sokféleképpen lehet értelmezni és ez nem is baj. Most azt szertném leírni nekem mi volt az alapgondolatom.
Négyszöglétemből
Rombuszlétté váltam, egy -
Egy lórúgástól
1, Mit is jelenthet ebben az esetben a négyszöglét? A négyszög egy szabályos geometriai alakzat . Minden oldala és szöge egyenlő és STABIL! Azaz itt az induló alaplét a sors ugyanilyen, azaz boldog és örömteli. A lényeg az egyenlőség de kiemelve a stabilitást! 2. Nézzük a következő sort . Rombuszlétté váltam! Négy egyenlő oldal megmarad, de a szögek megváltoznak és a súlypont is , emiatt instabillá válik. Képzeljük magunk elé a négyzetet majd a rombuszt . . Mitől változott meg? Egy lórúgástól! Nézzük az egyszerűbb esetet!
A./ Lórugás = 1 rész brady és egy rész kóla . na már most , ha valaki ebből jól felönt akkor kapott egy lórúgást! Azaz a sorsa a földre is kerülhet . Természetesen nem ez miatt írtam ezt a haikut! Nézzük a valós tartalmat .
B./ Lórúgás másik jelentése , - és itt ez a lényeg! , - nagy mennyiségre használt pejoratív jelző. Ebből látható , hogy a négyszög szép lét , kap a sorstól egy lórúgást , ami ugye egy nagy számú negatívum. Ettől az ember a padlóra kerül és örül ha kiheveri. Tehát ez a lórúgás sok minden lehet, akár szerelmi csalódás , állásvesztés , sikertelen vizsga , betegség , sőt együttesen is felléphet. A többi ennek az analógiája.
Bármilyen további kérdésre válaszolok. Nos, ilyen egyszerű , ez az egyszerű szép tartalmas haiku! Szeretettel ajánlom!
Ui. A "Karika voltam" haikunak természetesen más értelme is van... -
1. Születéstől halálig kiteljesedés . 2. Gömbbé válás = bezártság!

Törölt komment

profilkép helyeRadványi Tibor

Tetszett, mert érdekes!

Elfogadom

A 3sor.hu sütiket használ az oldal működésének biztosításához, jogos érdekből, valamint (harmadik fél bevonásával) statisztikai célokból is. Bővebb információ