Menü átugrása

Radványi Tibor: Őrjítő méltóság

Őrjítő méltóság

Őrjítő méltóság

Alázhatsz hegyet
hogy törpe; ő nagy, hallgat,
s csak az égre néz!

Beküldés időpontja: 2019. november 14. 18:23

Szerkesztve: 2019. november 14. 19:04

Radványi Tibor

83 követő

3.7

9 értékelés

5 2
4 3
3 3
2 1
1

Komment írásához regisztrálj vagy lépj be!

Törölt komment

Bornyi Veronika profilképeBornyi Veronika

@Radványi Tibor: nekem a szótlan jobban tetszett. De te döntesz. A te versed.

profilkép helyeRadványi Tibor

@Bornyi Veronika: Köszi, töprengek még rajta! A vers már egy hete kész volt, s eddig csak: Méltóság volt a címe, s ennyi pihentetés után ugrott be az "őrjítő" jelző, ami azt erősíti meg, hogy egy zsarnok minden emberi méltóságot meg tud törni ha akar, de a természet ellen tehetetlen, bárhogyan is szeretne uralkodni felette. Viszont annyi biztos: a "szótlan"-t lecserélem a "hallgat"-ra, mert azt jobbnak vélem.

Bornyi Veronika profilképeBornyi Veronika

@Radványi Tibor: Én talán kihúznám az örjítőt. Úgy már jó lenne szerintem.

profilkép helyeRadványi Tibor

@Bornyi Veronika: Nagyon köszönöm, de igazán! Igen, ismerem a mondást, de csak most ugrott be, ahogy felhívtad rá a figyelmemet. Elismerem hogy ez menne cím nélkül is, de én eddig minden írásomnak adtam címet. Viszont bármilyen tanácsot szívesen fogadok, meghallgatok, s épp ezért meg is kérdezem: ilyenkor mi lenne a legjobb megoldás, hogy ez a hagyomány ne szakadjon meg?

Bornyi Veronika profilképeBornyi Veronika

A bolha köhögése nem hallatszik az égig. Ismered ezt a mondást? Nagyon szép ez a vers. Mély, amilyen magas a hegy benne. Felesleges szerintem, és nekem kissé zavaró a cím. Úgy érzem leszűkíti a mondanivalóját.

Elfogadom

A 3sor.hu sütiket használ az oldal működésének biztosításához, jogos érdekből, valamint (harmadik fél bevonásával) statisztikai célokból is. Bővebb információ