Menü átugrása

Radványi Tibor: Egy morbid sms a viharos tengerről a házastársnak

Egy morbid sms a viharos tengerről a házastársnak

Egy morbid sms a viharos tengerről a házastársnak

Úgy néz ki jön a
hullám. Ne aggódjál, majd
küldik a hullám!

Beküldés időpontja: 2019. november 20. 15:48

Radványi Tibor

83 követő

4

9 értékelés

5 5
4 1
3 1
2 2
1

Komment írásához regisztrálj vagy lépj be!

Törölt komment

profilkép helyeVáronné Darabos Klára

@Radványi Tibor: Kedves Tibor/ Hálásan köszönöm//
Szép alkotó napokat kívánok Neked szeretettel! 🌞:-)

profilkép helyeRadványi Tibor

@Váronné Darabos Klára: Kedves Klára erre én nem is gondolhattam, tehát csak most esett le a tantusz, de egy kicsit meg is hatódtam ezen, mert ezt én kimondottan nagy megtiszteltetésnek veszem, hálásan köszönöm, ilyenekért érdemes alkotni! - Á, szóval nyelvtan óra, meg irodalom... így már mindent világosan értek. Ennél frappánsabban nem is alakulhatott volna a forgatókönyv, hiszen legújabb humoros-szójátékos trilógiám az irodalom vizein (is) evez, s én arra gondoltam ma reggel, hogy mindhármat Neked ajánlva tenném fel az oldalra egyesével ma délutántól vasárnap délutánig bezárólag. A sok elismerésért és értésért már régóta kijárt ez Neked, remélem nincs ellene kifogásod? Azonos címmel fog futni mind a három, az ajánlás a cím mellett lesz zárójelben. Remélem egyikben sem fogsz csalódni, bátran invitálhatod a gyerekeket ezekhez a sorokhoz egy kis magyarázattal, (lesz, hol három jelentéssel is bír egy szó) s bízom benne hogy szívesen olvassák Veled együtt majd. További szép estét kívánok Neked!

profilkép helyeVáronné Darabos Klára

@Radványi Tibor: Ezzel, arra utaltam, hogy a te sms-ed volt a példám nyelvtan órán a többjelentésű-azonos alakú szavak tanítására. A gyerekek vették a " lapot, ezzel a kifejezéssel arra utaltak hogy mennyire tetszik nekik ez az "sms" forma, szívesen olvasnának hasonlókat. 🌞:-)

profilkép helyeRadványi Tibor

@Váronné Darabos Klára: Nagyon kedves vagy, köszönöm Neked a biztatást, a gratulációt! Egy kicsit szeretnék jobban eligazodni azon amit írtál: a "8. o. -ban valaki azt mondta" utalást pillanatnyilag nem értem, de nagyon szeretném... Köszönöm előre is, addig is szép napot kívánok!

profilkép helyeVáronné Darabos Klára

Egyedien remek!
Felső tagozaton kiválóan
" szemlélteti" , az azonos alakú-több jelentésű szavakat!!! Kipróbáltam- a 8. o. -ban valaki azt mondta:"baró-menő", hol lehet ilyeneket olvasni? "
Várjuk a kötet negjelenését!!! Gratulálok🌞:-)

profilkép helyeRadványi Tibor

@Bornyi Veronika: Pontosítok: eladni Gallának, hogy ez a sajátja, örökre, ez csak így működne, s ami avval járna, hogy innen törölnöm kéne az összeset. És akkor lennék egy "néger", mint ahogy nagyon sokan azok. Ilyen az élet. Úgy, mint annak idején (ezt tudtad-e? ) Bródy János az Omegának írt két lemeznyi szöveget, s eladta Várszegi Gábornak a jogokat, s ezért Várszegit tüntették fel szövegíróként, de Bródy is kapott a pénzből. Miután ez elég régen volt, kitudódott a dolog, azóta már nyílt titok...

Bornyi Veronika profilképeBornyi Veronika

@Radványi Tibor: neked is szép estét! Hát ez az idézet Bandótól nem az igazi... valljuk be... szerintem nem lett volna rossz ötlet Gallával mondhatni a verseidet. Kiugrásnak... Bár ki tudja, tán a sajátjaként tüntette volna föl őket... mert hiszen, hogy másét mondja, ahhoz talán valóban túl hiú...

profilkép helyeRadványi Tibor

@Bornyi Veronika: Köszönöm, bízzunk benne hogy olvashatod! Ez a verse persze hogy nem rossz, de ez a legjobb humor az összes közül. Azért írt Ő ilyen "falmellékit" is:

Útszélen hever
egy kivilágítatlan
szentjánosbogár.

Nem azért idéztem hogy bántsam Őt, de nem ebben a legjobb. Filozófiai írásait, s prózai humorát igen szeretem, ezeket szerintem már jövedelemkiegészítés gyanánt írhatta. Valóban, Sándor Györgyöt nagyon szeretem, nagyon tetszett régen az a humora, amikor az utcán térkép helyett a kötésmintát terítette ki, s az emberek lelkesen magyarázták neki hogy merre menjen... Azt nem tudtam hogy megtért, csak most Tőled. Viszont hogy a család barátja volt, az nagy élmény lehetett, irigyellek is érte, s nagy öröm lehetett az is hogy gratulált verseidhez! Én még Gallát is szeretem, egy ismerősöm azt javasolta hogy ajánljam fel Neki a verseimet, - Ő majd segít - hogy Ő mondhassa el az előadóestjein a szójátékaimat, némi jutalékért. De én nem nagyon bízok ebben, az sem biztos hogy tetszene neki, meg hát elég hiú ember is Ő, hogy ebbe belemenjen. További szép estét!

Bornyi Veronika profilképeBornyi Veronika

@Radványi Tibor: egy kalappal a vállalkozásokhoz!!! Örülnék, ha olvashatnálak nyomtatásban! A Nagy-Bandó vers azért nem rossz! Tegnap este volt a tévében Sándor György est. Eszembe jutottál, mert egyszer említetted őt. Fantasztikusan játszik a lélek húrjain. Én, mikor annó gyerekkoromban voltam apámmal az előadóestjein, ( apám baráti társaságához tartozott, és személyesen gratulált akkori kis verseimhez /ez itten a dicsekvés helye/ ) akkor én még nem sokat fogtam föl az ő humorából. Később annál többet. Sajnos ez a fajta intellektuális humor a mai világban kiveszőben van. Tudtad hogy a felesége hatására megtért és mélyen hívő keresztény lett??? Ezért külön becsülöm, mert zsidó háttérrel ezt nem könnyű felvállalni.

profilkép helyeRadványi Tibor

@Bornyi Veronika: Nagyon köszönöm az elismerést, örülök hogy tetszett! Minden ziccert megpróbálok kihasználni amit tudok, mert majd szeretném megjelentetni magánkiadásban a humoros versikéimet. (Azért légyszi Te is játszd meg ezt a szópárt, kíváncsi lennék az eredményre) Abban vagyok nagy hátrányban a humoristákkal szemben hogy nem vagyok egyáltalán ismert, így nagyon nehéz lesz. Nagy Bandó András is kiadott humoros haikukat, s az összes közül ez volt neki a legjobb, legalábbis szerintem:

Semmi sem segít:
mélyen depressziós a
hangulatlámpa.

Többen mondták hogy ennél azért én... na jó, nem folytatom, Ő befutott és ismert ember, bármit írhat, megveszik. Nekem egyenlőre az is örömet okoz hogy jó pár embernek mosolyt tudok csalni az arcára, aztán majd meglátjuk...

profilkép helyeRadványi Tibor

@Ihász Brigitta: Nagyon köszönöm az értést kedves Brigitta!

Bornyi Veronika profilképeBornyi Veronika

Ezt a ziccert sem hagytad ki!!! Ügyes! Nekem már napok óta motoszkál a fejemben, hogy még kéne játszani ezt a szópárt!!! 👍👍

Ihász Brigitta profilképeIhász Brigitta

Fanyar humor 5*

Elfogadom

A 3sor.hu sütiket használ az oldal működésének biztosításához, jogos érdekből, valamint (harmadik fél bevonásával) statisztikai célokból is. Bővebb információ