Menü átugrása

Violka: A virtuális...

A virtuális...

A virtuális
barát nem néz szemedbe,
de érzed lelkét.

Beküldés időpontja: 2017. december 12. 15:42

Szerkesztve: 2017. december 19. 21:44

Violka

10 követő

4.2

10 értékelés

5 3
4 6
3 1
2
1

Komment írásához regisztrálj vagy lépj be!

profilkép helyeViolka

@Cselényi Péter: Nem feltétlenül szükséges, igazad van, Péter! De ha a "kettő egyben", akkor halmozott bizonyosság ... és az efölötti öröm is!

Cselényi Péter profilképeCselényi Péter

@Violka: Én is így gondolom. A szem a lélek tükre, de ha érezzük a másik lelkét, nem kell látnunk az szemét, a tekintetét.

profilkép helyeViolka

@Cselényi Péter: Sokat töprengtem én ezen, Péter. Számomra is nagyon fontos a tekintet, a szemtől-szembe ... az nem csal soha! és közhely - talán - de nagy valóságalappal, hogy a szem a lélek tükre ... Mégis az új technikai lehetőségek megteremtették az alapját egy másmilyen ismeretségnek, barátságnak. Persze, ezt azért az első messenger-üzenet váltás után nem lehet kinyilatkoztatni. De a hosszabb kapcsolat, a gondolatok cseréje személyes találkozás nélkül is közel vihet a másik emberhez, nem egy esetben "lelki társhoz". Igaz ... a csalódás veszélye is fenn áll, mint bármely más esetben is ... Köszönöm, hogy szóltál!

Cselényi Péter profilképeCselényi Péter

Találó megállapítás. Igaz mindenféle, minden barátra.
Belenézni a másik szemébe: ezt tartjuk az őszinteség jelének, a bizaloménak, ami a barátság alapja és kulcseleme. És a virtuális barát épp erre nem képes. MÉGIS van-és MÉGIS barát.

profilkép helyeRadványi Tibor

Ez egy remek gondolat, tetszett!

profilkép helyeViolka

Én is! örülök, Júliám, hogy Te is így! Ölellek!

Barna Júlia profilképeBarna Júlia

Érzem a lelkét. 5.

Elfogadom

A 3sor.hu sütiket használ az oldal működésének biztosításához, jogos érdekből, valamint (harmadik fél bevonásával) statisztikai célokból is. Bővebb információ