Menü átugrása

Versbeküldési szabályzat

Szerzői jogok

A 3sor.hu amatőr és kortárs alkotók számára biztosít felületet, hogy saját verseiket publikálhassák. Az oldalra mások alkotásait még abban az esetben sem szabad beküldeni, ha az alkotójuk hozzájárult annak leközléséhez, vagy úgy gondolod, hogy a vers szabadon felhasználható forrásból származik. Amennyiben a vers alkotója elhunyt, és verseinek jogutódjaként szeretnéd azokat publikálni nálunk, a félreértések elkerülése végett a vers hozzáadása előtt ezt jelezd nekünk. Más költő versének saját fordítását vagy átdolgozását olyan esetben tudjuk elfogadni, ha az eredeti vers szerzői jogi védelme már lejárt, és címként szerepel az eredeti szerző neve és művének címe.

A szerzői jogok sértésén ért felhasználók törlésre vagy kitiltásra kerülhetnek.

A felhaszáló a vers beküldésével kijelenti, hogy annak szerzője ő maga, és a vers nem sérti harmadik fél jogait. A beküldéssel hozzájárul, hogy a mű a 3sor.hu oldalon, esetlegesen a 3sor.hu Facebook, Google+, Pinterest és Twitter oldalán, valamint a 3sor.hu RSS-ét használó más weboldalakon megjelenjen, és az oldal látogatói a 3sor.hu-n található gombok segítségével megoszthassák azt a közösségi oldalakon. A mű további utánközlésével kapcsolatos jogokat a beállításoknál lehet megadni.

Egyéb jogi tudnivalók

A versnél az esetleges címzett neve csak az illető beleegyezése esetén tüntethető fel. A beleegyezés megszerzéséért a vers beküldője felel. Amennyiben a neved engedélyed nélkül szerepel valamely vers címzettjeként, a kapcsolat menüpontban megadott címen kérheted a törlését.

Vers tartalma

A 3sor.hu kizárólag magyar nyelvű műveket gyűjt. 18 éven felülieknek szóló művek beküldése esetén kötelező ezt a versbeküldő űrlap megfelelő elemének kipipálásával jelezni. Az ilyen alkotások csak a bejelentkezett és ezt igénylő tagjaink számára jelennek meg.

A vers tartalmának meg kell felelnie a tartalombeküldési szabályzatunknak.

A szolgáltató jogosult, de nem köteles a beküldött műveket ellenőrizni és közzétételüket akár külön indoklás nélkül is megtagadni vagy azokat utólagosan törölni.

Formai követelmények

Az oldalra kizárólag megfelelően formázott, a magyar helyesírás szabályainak megfelelő, ékezetes, nem csupa nagybetűvel írt, díszítőelemeket nem tartalmazó haikukat szabad beküldeni. A hibásan formázott műveket a rendszer automatikusan megpróbálja javítani.

Témacímke hozzáadása

Egy vers beküldéskor lehetőség van legfeljebb három témacímke megadására. Ezeket a címkéket ellenőrzés után használjuk fel, kizárólag abban az esetben, ha a verset kiváló minősége miatt publikussá (azaz a Témák alatt is megjelenővé) tesszük.

Megjegyzések a versekhez

A megjegyzés mezőben a vers mellett megjeleníteni kívánt plusz információk szerepeltethetőek. Ide kerülhet például:

Nem kerülhetnek ide:

Beküldési limit

Egy szerző egy nap maximum 3 verset küldhet be. Azok a szerzők, akik az utóbbi egy hónap versei alapján a legsikeresebb 10%-ba tartoznak, napi 10 verset küldhetnek be.

Vers törlése

A felkerült verseket a beküldőnek lehetősége van bármikor törölni. Egy vers törlésekor a vers azonnal eltávolításra kerül a 3sor.hu oldalról. A vers törlésével a vershez kapcsolódó hozzászólások, témacímkék, kötetbe helyezések valamint értékelések végérvényesen elvesznek, ezek visszaállítása a 3sor.hu-nak nem áll módjában.

Az Internet működésének jellegéből adódóan a 3sor.hu nem tudja garantálni az egyszer már publikált mű Internetről való teljes és végérvényes törlését. A versek fenn maradhatnak a szolgáltatótól független keresőkben, közösségi oldalakon, archívumokban vagy a 3sor.hu-ról tartalmat átvevő egyéb weboldalakokon. A 3sor.hu ezekkel az oldalakkal semmilyen kapcsolatban nem áll, és az általuk közölt tartalomért vagy annak eltávolításáért semmilyen felelősség nem terheli.

A 3sor.hu maga is jogosult az oldalra feltöltött versek külön értesítés vagy indoklás nélküli törlésére. A 3sor.hu által törölt művek újbóli beküldése tilos, azonban ha a kifogásolt szempont alapján lehetőség van megváltoztatni a művet, és ezt a szerző megteszi, a javított változat újból beküldhető. A 3sor.hu-nak jogában áll a törölt verseket a felhasználó regisztrációjának törléséig tárolni, azonban azokat harmadik fél számára nem jeleníti meg és nem adja tovább.

Elfogadom

A 3sor.hu sütiket használ az oldal működésének biztosításához, jogos érdekből, valamint (harmadik fél bevonásával) statisztikai célokból is. Bővebb információ