Menü átugrása

Anna Kövecses: Díszlet

Díszlet

Díszlet

Csillagos este
Halk tücsökdallam mellé
Holdfényt batikol.

Beküldés időpontja: 2018. március 22. 16:41

Anna Kövecses portréjaAnna Kövecses

40 követő

4.4

16 értékelés

5 8
4 7
3 1
2
1

Komment írásához regisztrálj vagy lépj be!

Anna Kövecses profilképeAnna Kövecses

@Z. Konkoly Juci: Én is így gondolom, de egyben Tibor ötlete is nagyon tetszett. Itt is nagy örömmel láttalak, drága Juci! Legyen kellemes estéd! Szívből ölellek! (:

Z. Konkoly Juci profilképeZ. Konkoly Juci

Szerintem a batikol is elég különleges, nem használjuk mindennap, gratulálok Annám!

Anna Kövecses profilképeAnna Kövecses

@Radványi Tibor: Igazad van, kedves Tibor! Elteszem magamnak ezt a változatot is. Külön hálás vagyok a részletes véleményedért és az ötletjavaslatért is! Köszönöm, hogy olvastál! Legyen szép estéd! (:

profilkép helyeRadványi Tibor

Jól mutat, s szép ez a díszlet... tetszett! Szerintem szépen mutatna így is: "Holdfényt szervíroz." Ritkán szoktam tanácsot adni egy versnél, de evvel nagyon különös lenne...

Anna Kövecses profilképeAnna Kövecses

@Szakályné Nagy Irén: Itt is nagy örömmel láttalak, drága Irén! Köszönöm szépen, hogy olvastál! Legyen csodás estéd! Ölellek! (:

Szakályné Nagy Irén profilképeSzakályné Nagy Irén

Szépséges! 😍☺

Anna Kövecses profilképeAnna Kövecses

@Sati: Igen. Itt egy lényeg van, hogy szívből, erőlködés nélkül jöjjön és igaz(i) legyen. Onnantól már csak az olvasók ízlésén múlik a fogadtatása. (De úgy gondolom, ha maga a szerző meg van elégedve a művel, akkor már sikeresnek mondható. Hiszen mindenki legnagyobb kritikusa saját maga.)

profilkép helyeSati

@Anna Kövecses: Igen. A haiku nagyon nehéz, mert a legőszintébb versforma, amit ismerek. Itt nincs rím-, ritmus-kívánta megalkuvás, kényszer, ok. Jön és kész... Helye van benned és elfoglalja a helyét, de csak akkor, ha a helyére való, egyébként nincs. Mindent jelentő pillanatkép, kibonthatatlan, "csak" érezhető. Megszerettem... csak még mindig egyszerűbben kell gondolnom, sokkal-sokkal egyszerűbben... Batikolt holdfényes estét kívánok Neked :)

Anna Kövecses profilképeAnna Kövecses

@BG Gabi: Szívből örülök, hogy tetszett és hálás vagyok, hogy olvastál, drága Gabi! Legyen kellemes estéd! Szívből ölellek! (:

Anna Kövecses profilképeAnna Kövecses

@Sati: A haikuk varázsa engem is szépen lassan körbefont és megbarátkoztunk. Sokáig nem értettem ezeknek a cseppeknek az igazi lényegét (lehet, hogy a mai napig sem), de idővel kialakítottam ebben a formában is a stílusomat. Szerintem jóval nehezebb haikut írni, mint hosszabb, rímes verset. Persze, mindegyik egyfajta kihívás, de egyben hitvallás és művészet is... Másfelől nagyon hálás vagyok a "kulisszatitkokért", annak meg végképp örülök, hogy hatással volt Rád a versem a kezdetek kezdetén...

BG Gabi profilképeBG Gabi

Csodálatosan szép lett ez a haikud is. Szinte elvarázsol.
Nagyon szép estét kívánok neked, drága Anna.

profilkép helyeSati

@Anna Kövecses: Két oka van annak, hogy bemerészkedtem a haiku versforma mezejére. Az egyik ok Japán, illetve néhány kedves emberke Japánból. Velük ismerkedve kezdtem el keresni, hogy mi is az a varázs, ami belőlük árad felém-belém. Aztán idevetődtem nézelődni, és az első remek, amivel találkoztam, a Te haikud volt :) SIETŐS a címe. Innen már nem volt visszaút, beláthatod :))
Szeretettel gratulálok újra, és nagyon köszönöm a biztatást (is)!

Anna Kövecses profilképeAnna Kövecses

@Sati: A Te hozzászólásodat várom az egyik legjobban, mindig jól esik a dicséreted! Te is nagyon jól írsz, sokszor én is ámulok a költeményeidnél. Fejlődni pedig mindig lesz hova mindenkinek (főleg a saját magunk felé támasztott elvárások miatt)... Itt is nagy örömmel láttalak! Legyen kellemes estéd! (:

Anna Kövecses profilképeAnna Kövecses

@Dienes Tibor: Itt is nagyon örülök, hogy tetszett, kedves Tibor! Hálásan köszönöm, hogy mindig olvasol! Legyen kellemes estéd! (:

profilkép helyeSati

Díjad 5*, "mi lenne más"... :)
Holdat batikoló este... ezt a képet elteszem... sokat kell még tanulnom. Ragyogó!!!

profilkép helyeDienes Tibor

nagyon szép!!!

Anna Kövecses profilképeAnna Kövecses

@Cselényi Péter: Hidd el, csak a leírása bonyolult, megvalósítani nagyon mókás és az eredményt sem lehet elrontani, hiszen a különböző gyűrődések által mindig más-más minta születik... (:

Cselényi Péter profilképeCselényi Péter

@Anna Kövecses: Köszönöm a magyarázatot, nagyon komplikált ez a batikolás. De komoly jelentést kölcsönöz a haikudnak. :)

Anna Kövecses profilképeAnna Kövecses

@Cselényi Péter: Nagyon örülök, hogy tetszett, kedves Péter! Itt egy kis magyarázat a batikolásra: "Textilfestési eljárás, melynek lényege, hogy az egyszínű anyagra viaszolással, csomózással vagy hajtogatással viszik fel a mintát, majd a teljes anyagot festékbe helyezik. A viaszolt, vagy lekötözött részek alá nem kerül festék. A viaszréteg eltávolítása vagy a spárga lebontása után előtűnik a világos színű minta." - A haikuban az éjjeli mennyboltra szabálytalan alakban a puha fátyolfelhők mögül elővetülő holdfényt takarja, mely így festi meg az eget.
Köszönöm, hogy olvastál! Legyen kellemes estéd! (:

Cselényi Péter profilképeCselényi Péter

Tetszik a tücsök és a hold egymásra találása. De mi az a batikol?

Anna Kövecses profilképeAnna Kövecses

@Ananheim Shimita: Nagyon szépen köszönöm a kitartó figyelmedet és kedvességedet! Legyen kellemes estéd! Ölellek! (:

Anna Kövecses profilképeAnna Kövecses

@H Kohut Katalin: Szívből örülök, hogy tetszett, drága Katalin! Köszönöm szépen, hogy olvastál! Legyen kellemes estéd! Ölellek! (:

Ananheim Shimita profilképeAnanheim Shimita

Nagyon szép. Gratulálok!

H Kohut Katalin profilképeH Kohut Katalin

Nagyon szép!

Elfogadom

A 3sor.hu sütiket használ az oldal működésének biztosításához, jogos érdekből, valamint (harmadik fél bevonásával) statisztikai célokból is. Bővebb információ