Menü átugrása

Váray Károly: Talán a lélek...

Talán a lélek...

Talán a lélek
Vezérelte elme, az
Maga az Isten

Beküldés időpontja: 2019. november 4. 00:08

Váray Károly portréjaVáray Károly

70 éves  •  13 követő

3.8

10 értékelés

5 1
4 7
3 1
2 1
1

Komment írásához regisztrálj vagy lépj be!

profilkép helyeRadványi Tibor

Nagyon jó ez a gondolat, a vers elemzése meg annál is jobb talán! Nagyon köszönöm hogy olvashattam, egy élmény volt számomra!

Tamás Orosz Andrea profilképeTamás Orosz Andrea

@Váray Károly: Köszönöm ezt az eszmefuttatást. Jó volt olvasni. Utólag 4-es helyet *5 lenne, de sajnos nem lehet javítani. Kívánom, hogy minél több ember élje meg az elme és a lélek találkozásának, valamilyen formáját, és kapjon legalább egy darabot Istenből. (a transzcendens erőből)

Váray Károly profilképeVáray Károly

@Csuti Attila: @Tamás Orosz Andrea: @Bornyi Veronika: Kedves Haikufantársaim!
Köszönöm az észrevételeket, nem gondoltam arra, hogy ennyi hozzászólást kap ez az 575. Amikor írtam , már akkor is rengeteg gondolatom támadt , természetesen azokat most nem fogom leírni . A legfontosabb számomra , a Világegyetemet betöltő Isteni Lélekhez csatlakozás a fejlődéstörténetünk útján. Hogy mindent felruházhatunk lélekkel az egy más szempont. Senkit nem akarok megsérteni, de de úgy érzem a lélek vezérelte elméhez az emberiség töredéke jut el a haláláig. Ui. ha bekövetkezni , egészen más világban ébrednénk és ott valóban a gonosz lelke csak a fantázia eleme lehetne. Igen aki eljut erre a szintre az Istenből kap egy darabot! , ahogyan Andrea is meglátta. Érdekesebb kérdés , hogy Isten miért nem úgy teremtette meg az embert , hogy elméje adekvát szinkronban legyen vele? No, ez nehéz kérdés és nem akarom azzal magyarázni , hogy az ember így kapott szabadságot . Számomra inkább úgy fest a dolog , hogy az emberiség kapott egy utat , a sorsát amely az elme és lélek találkozása. Ha az ember az emberiség a jelenben is erre törekedne , akkor a jövő egy darabkája már a jelenbe lenne . Kellemes Alkotó Munkát és Elmélyülést Kívánok!

Bornyi Veronika profilképeBornyi Veronika

Talán... de nem mindegy, hogy kinek a lelke vezérli... a Gonosz is lélek...

Tamás Orosz Andrea profilképeTamás Orosz Andrea

Ha nem is Isten, de legalább egy csíra belőle. Jó gondolat.

Csuti Attila profilképeCsuti Attila

érdekes megfogalmazás

Elfogadom

A 3sor.hu sütiket használ az oldal működésének biztosításához, jogos érdekből, valamint (harmadik fél bevonásával) statisztikai célokból is. Bővebb információ