Menü átugrása

Radványi Tibor: Még a szerszámosládában is derültséget keltett

Még a szerszámosládában is derültséget keltett

Még a szerszámosládában is derültséget keltett

- Postás kergeti
a kutyát? - röhögött a
harapófogó.

Beküldés időpontja: 2019. november 11. 18:15

Radványi Tibor

91 követő

4.3

8 értékelés

5 3
4 4
3 1
2
1

Komment írásához regisztrálj vagy lépj be!

Törölt komment

profilkép helyeRadványi Tibor

@Sár Anna: Ha egy kommentet "magadnak" küldesz el, azt is megkapom én, hiszem a versem alá írtad! De ez lényegtelen ahhoz képest, hogy milyen jó dolog itt értelmes beszélgetésekbe keveredni hasznos dolgokról kellemes emberekkel, mert ez feldobja nagyon az ember napját, ha van ilyenre igénye! Bizony, az intuíció nagyon fontos, de én még megnevezném az emberséget is, és akkor jöhet a katarzis... Én is jó éjt kívánok Neked!

3 törölt komment

profilkép helyeRadványi Tibor

@Sár Anna: Igen, a harapós kutya volt a kulcs, akit a postás szokott megharapni néha, ahogy ezt sokan ismerjük. Először a "kergeti" helyett a "harapja" ugrott be, de rögtön elvetettem, mert hajazott volna nagyon ez előbb említettre, meg akkor a "fogó" nem jutott volna szerephez, a szóismétlésről már nem is beszélve. Így a "kergeti"-vel árnyalni tudtam a poént, (nyilván azért kergeti hogy megharapja) s egyúttal elkerültem vele a "direktség"-et is! A kérdésedre talán ez a legjobb válasz: én se tudom sokszor elképzelni utólag, hogy állt össze. Valószínű "diktálás"-ról van szó, amit Lackfi János mondott egyszer a Lyukasórában: minden beugrik neki, Ő csak leírja. Természetesen ehhez hozzájárul a humor szeretete is, s hogy rengeteg kabarét hallgattam életemben, így még a rutin is segíti az embert. 2017 előtt egyetlen vicces dolgot sem tudtam kiötleni, pedig törtem nagyon az agyamat, de hiába... Aztán most meg már kezd igen terhessé válni a dolog, muszájt érzek hogy leírjam ami beugrik, nincs szívem hogy elvesszen egy is. Tulajdonképpen nekem már csak a finomítás marad hátra, ellenőrizni, kicsinosítani a gondolatot. Szerintem nagyon sok írónál, költőnél működik ez így, nem tudom elképzelni hogy pl Jókai tudott volna enélkül annyi regényt írni... Ennél a versnél konkrétan így volt: kérték tőlem a harapófogót egy ihletett pillanatban, s nekem már pár másodperc múlva készen állt a vers nyers változata, s öt perc múlva már "dobozban" is volt. Bár minden ilyen egyszerű volna az életben, de sajnos nem az... További szép napokat kívánok Neked!

Törölt komment

profilkép helyeRadványi Tibor

@Sár Anna: Ja, és majdnem elfelejtettem megköszönni az értést, a jelzést, amit ezennel pótolok!

profilkép helyeRadványi Tibor

@Sár Anna: Bizony hogy így van, kedves Anna! Kergetés és fogó, meg a "harapós" szerszám aki még ilyet nem látott! Nagyon megörültem neki amikor megláttam a lehetőséget a harapófogóban, hogy ebből poént tudok gyártani. Kicsit féltem feltenni, azt gondoltam hogy teljes értetlenség fogadja majd, de kellemesen csalódtam... Az egyik kedvencem a saját humoros írásaim közül.

profilkép helyeRadványi Tibor

@Inna Vogel: Köszi szépen, a nevettetés volt vele a célom!

profilkép helyeRadványi Tibor

@Bornyi Veronika: Köszönöm szépen, örülök neki hogy tetszett Neked!

2 törölt komment

Bornyi Veronika profilképeBornyi Veronika

Bocs, már megint nevető arc helyett kérdőjeleket küld...

Bornyi Veronika profilképeBornyi Veronika

???

Elfogadom

A 3sor.hu sütiket használ az oldal működésének biztosításához, jogos érdekből, valamint (harmadik fél bevonásával) statisztikai célokból is. Bővebb információ