Menü átugrása

Szakályné Nagy Irén: őszök széltűje...

őszök széltűje...

őszök széltűje
lombok színfoltját varrja
avarpokrócra

2018. szeptember 2.

Beküldés időpontja: 2018. szeptember 3. 17:41

Szerkesztve: 2018. szeptember 3. 18:03

4.3

11 értékelés

5 5
4 4
3 2
2
1

Komment írásához regisztrálj vagy lépj be!

profilkép helyeRadványi Tibor

Kedves Irén! Amikor megláttam a verset, majdnem eldobtam magam, annyira tetszett! Megmondom őszintén, azt hittem hogy SziMe írta, de kellemesen csalódtam. Az egyik legjobb versed szerintem, jócskán ki is emelkedik a mezőnyből bravúros megfogalmazásával. Természetesen 5-ös jár érte! Nekem is volna egy javaslatom, csak egy szó van benne, mi picit bántja a fület, ez pedig az "őszök". Kaptál tanácsokat, kettőt is, Te is előálltál új verzióval, de szerintem van még jobb, egy pici korrigálás mindössze, s mindjárt nem lesz ropogós az eleje. Nem könnyű észrevenni, mert annyira kézenfekvő, rejtett és egyszerű. Tehát szerintem minden maradjon, de így kezdődjön: "ősznek széltűje"... Látod, ez el sem hangzott. Ízlelgesd csak, ugye van egy kis igazam? Szerintem így szuper lenne, nagyon kíváncsi leszek a véleményedre, s hogy miként döntesz. Szeretettel üdvözöllek, s további jó elmélkedést kívánok!

profilkép helyeTóth Albert

Remek!

Törölt komment

Szakályné Nagy Irén profilképeSzakályné Nagy Irén

@SziMe:
Drága SziMe nagyon szépen köszönöm figyelmed és elemző szavaid.
Neked kedves "avarpokróc" és avar takaró között vaciláltam, mert nekem inkább a" pokróc "szó ropogósabbnak hangzott az első két sorhoz" takaró" lágyabb hangzású lett volna a fülemnek.
De mivel a lombok külömböző
színfoltjait varrja össze a széltű, ami hűvösebb, melegebb tüzes szín így jobban tetszett hozzá a pokróc. A gördülékenység hiánya talán neked jobban tetszene ha így szólna:
őszök széltűje
varrja lombok színfoltját
avarpokrócra
Vagy Te mire gondoltál?

profilkép helyeSati

Nagyon szépen szól, kedvesen...
Köszönöm az élményt, kedves Irén!

Törölt komment

Szakályné Nagy Irén profilképeSzakályné Nagy Irén

Drága Annácska, köszönöm a javaslatot 😍Össze öltöttem őket! 😄 Szavaid és figyelmed külön köszönöm.! További szép estét neked!

Anna Kövecses profilképeAnna Kövecses

Nagyon szép és ötletes! Én az utolsó szót egybe írnám, de szerintem a mű értéke így sem csökken. Örömmel olvastalak és sok szeretettel gratulálok, drága Irén! Legyen csodás, ihletben gazdag heted! Ölellek! (:

Elfogadom

A 3sor.hu sütiket használ az oldal működésének biztosításához, jogos érdekből, valamint (harmadik fél bevonásával) statisztikai célokból is. Bővebb információ