Menü átugrása

Radványi Tibor: Rekkenő hőség a tavon

Rekkenő hőség a tavon

Rekkenő hőség a tavon

Lusta békanász.
Sás közt récék pihegnek,
s a csend is zihál.

Beküldés időpontja: 2019. június 26. 20:08

Szerkesztve: 2019. június 27. 18:09

Radványi Tibor

92 követő

4.3

8 értékelés

5 3
4 4
3 1
2
1

Komment írásához regisztrálj vagy lépj be!

Törölt komment

profilkép helyeRadványi Tibor

@Sár Anna: Még egyszer köszönöm, de igazán! Hamarosan felteszem a B verziót, ennél ugyanis a harmadik sorral nem vagyok teljesen megelégedve. További szép napot Neked!

profilkép helyeRadványi Tibor

@Anna Kövecses: Nagyon köszönöm Neked kedves Anna az olvasást és az értékelést! Én is nagyon szép napot kívánok!

Törölt komment

Anna Kövecses profilképeAnna Kövecses

Gyönyörű, kellemes nyári zsongást idéz ez a haiku, élmény volt olvasni, kedves Tibor! Szeretettel gratulálok és ragyogó, ihletben gazdag napot kívánok! (:

profilkép helyeRadványi Tibor

@Sár Anna:

Egy késő üzenet,
egy elkésett levél,
ha Sár Anna hozzászól,
ott mindig van remény!

Köszönöm szépen, megtisztelő nagyon hogy ellátogattál a versemhez!

profilkép helyeRadványi Tibor

@Laczkó Vass Róbert: Köszönöm szépen ha így látod!

Törölt komment

Laczkó Vass Róbert profilképeLaczkó Vass Róbert

Szemléletes!

profilkép helyeRadványi Tibor

@Mészárosné Gárdosi Gabriella: Köszönöm szépen kedves Gabriella ezeket a felemelő és emberi soraidat, igazán megtisztelsz vele! Valóban ráéreztél: megpróbálom minden versemet a képességeim legfelső határáig elvinni, tökéletesre csiszolni, s megtisztelni így az olvasókat. Én is minden szépet kívánok Neked!

Mészárosné Gárdosi Gabriella profilképeMészárosné Gárdosi Gabriella

@Radványi Tibor: Én adok Neked, kedves Tibor még egy ☆5-öst, mert ennyit dolgozol vele és igyekszel a kedvünkbe járni... 😊 Nagyon megérdemled! 💖 Kellemes szép Estét Neked!!! ☆ ☆ ☆ ☆ ☆

Törölt komment

profilkép helyeRadványi Tibor

@Mészárosné Gárdosi Gabriella: Nagyon köszönöm kedves Gabriella, hogy elnyerte tetszésedet ez a versem. Azóta hogy olvastad, visszaállítottam a harmadik sor első verzióját, mert lentebb olvasva javasolták hogy avval jobban mutat a vers. Bár evvel sem tartom tökéletesnek, ezért hamarosan felteszem egy újabb harmadik sorral. Szép estét kívánok Neked!

profilkép helyeRadványi Tibor

@Bazso72: Nagyon köszönöm hogy időt szakítottál rám, s megírtad a véleményedet! Ez engem elgondolkodtatott, s hasznom származott belőle. Valóban jobb az első verzió, bár ez a második verzió is "s"-el kezdődött az első javítás alkalmával, aztán valami sugallat folytán töröltem azt. Ha ez verzió maradna, mindenképpen visszakerülne az "s" betű, és a sor ekképpen festene: "s méla csend zihál." De nem tetszik valahogy... a méla szót kicsit "bénának" tartom ebben a közegben. Beleestem abba a hibába, hogy túl akartam cifrázni a verset, de az nem mindig jó. Sokkal frappánsabb úgy ahogy először volt: "s a csend is zihál.", mert az "is" szócska jobban kidomborítja azt, hogy még a csend is szenved a melegtől. Bár istenigazából a visszaállított verzióval sem vagyok teljesen megelégedve, ezért újabb verziót írtam, de miután ezt nincs szívem törölni, ezért kétféle változatban lesz fenn ez a vers az oldalon. Köszönve még egyszer segítségedet, további szép estét kívánok!

Mészárosné Gárdosi Gabriella profilképeMészárosné Gárdosi Gabriella

Csoda hangulatos! 😊 Nagyon Tetszik!!! Köszönöm, kedves Tibor! ❤️

profilkép helyeBazso72

@Radványi Tibor: Nekem az előző verzió jobban tetszett, a súgó sással jobban összhangban volt az s kötőszó. De ez csak én véleményem.

profilkép helyeRadványi Tibor

@Bazso72: Nagyon szépen köszönöm az értékelésedet, örülök hogy tetszett! Tegnap már feltettem majdnem ugyanezt, de nem tetszett benne egy szó, így hát töröltem. Most is találtam erősítést, legalábbis én így érzem. A harmadik sor az előbb még így festett:

"s a csend is zihál."

A rendszer most engedett javítani, így nem kell még egyszer feltennem a verset. Véleményed szerint, ha nem terhellek vele, jól tettem hogy javítottam, vagy a régi sorral volt kifejezőbb? További szép estér!

profilkép helyeBazso72

Nem rossz, sőt jó!

Elfogadom

A 3sor.hu sütiket használ az oldal működésének biztosításához, jogos érdekből, valamint (harmadik fél bevonásával) statisztikai célokból is. Bővebb információ